WPI Izolát

Syrovátkový izolát je vyrobený procesem mikro a ultra filtrace. Díky revoluční technologii výroby je Whey Protein Izolát výrobkem s nejvyšší možnou biologickou hodnotou a využitelností pro lidské tělo. WPI má nejvyšší podíl využitelných aminokyselin v 1 gramu proteinu. Je bez tuku a bez laktozy. Jedná se o velmi rychle vstřebatelný protein, to z něj dělá ideální protein pro každého, kdo potřebuje dodat organismu nejkvalitnější zdroj s maximálním množstvím aminokyselin v co nejkratším časovém horizontu. Hlavní výhodou tohoto proteinu je rychlá vstřebatelnost a plné spektrum syrovátkových peptidů.WPI umožňuje rychlejší regeneraci a zlepšení dusíkové bilance a to je důležité pro optimální výkon. Whey Protein je díky velmi nízkému podílu tuku a laktozy vynikající pro nárůst svalstva bez zbytečné tvorby podkožního tuku.

Proč víceúčelové hřiště pasuje ke školám

Největším problémem 21. století je u mladých lidí nedostatek pohybu. Doba si vyžaduje zvýšené nároky, ale především je zarážející, že při těchto možnostech nemají děti osvojené návyky k různým druhům sportovních aktivit. Dříve bylo omezeno spektrum sportů, které bylo známé a podporované. Řešení může být právě víceúčelové hřiště. Hlavní výhodou je naprostá univerzálnost pro využití. Při plné výbavě si děti zahrají basketbal, tenis, volejbal, nohejbal, vybíjenou, házenou, fotbal ale klidně i florbal. Prostor je ideální také pro netradiční aktivity jako petangue nebo frisbee. Smutným obrázkem jsou ty hřiště na odlehlých místech, kde byly vystavěny jen proto, že na ně někdo byl schopen získat dotace. EU by se mohla chytit za nos a popřemýšlet nad investicí do pohybového rozvoje místo dotování počítačů a tabletů, kterých děti mají doma více než dost.

Barrique

Barik (Barrique) je dubový sud o obsahu asi 225 l, který se používá k vyzrávání vín. Sudy se vyrábějí z amerického nebo francouzského dubu a pro uložení vína se mohou použít pouze třikrát. Víno ze dřeva sudu vyluhuje aromatické látky (vanilin, laktony, třísloviny a nezkvasitelné sacharidy). Délka ležení vína v barikovém sudu záleží na zkušenostech sklepmistra a požadavcích na konečné aroma a chuť vína. Pokud je tato doba příliš dlouhá, pak vonné a chuťové látky ze sudu překryjí odrůdový buket vína. Uložení vína v barikových sudech bývá deklarováno na etiketě, mj. k odlišení od laciných a někdy sporných metod, kdy se ke zrajícímu vínu pouze přidávají kousky dřeva nebo se přímo přisypává příslušný práškový aromatický preparát, čímž se dosáhne obdobného výsledku. Po dožití jako vinné sudy se v barikách někdy ještě nechávají zrát lihoviny jako např. rum, whisky ap. Při tom se vyluhují nejen zbylé aromatické látky dřeva, ale i ty, které dřevo pojalo ze skladovaného vína. U nás je největším distributorem firma Sudová vína velkoobchod.

Joomla SEF URLs by Artio